Over ons

Voor jou

30 jaar ervaring, kennis & kunde in Koi en vijvers.

Onze Rob van Boxtel kun je gerust een wandelende encyclopedie op het gebied van koi en vijvers noemen. Wat ooit begon uit eigen liefhebberij, groeide uit tot een heus koi imperium met een grote kring trouwe klanten, waarvan velen inmiddels vrienden zijn van Rob en zijn vrouw Jolanda. 

Kyoto paleis winkel
Kyoto paleis

Van een eigen vijver aan huis naar Het Koipaleis Nijmegen.

Uit liefde voor koikarpers legde Rob zelf ooit een vijver aan. Die werd al snel groter en groter en trok veel bekijks van andere liefhebbers. Die wisten Rob ook te vinden als onuitputbare vraagbaak over het houden van koi en de aanleg en het onderhoud van vijvers. Een ongelooflijke expertise, die hij verder heeft aangevuld in de praktijk en tijdens zijn vele bezoeken aan bekende koikwekers in Japan, waar hij zelf zijn koi uitzoekt.

In 2004 was hun woning inmiddels te klein geworden en openden Rob en Jolanda Het Koipaleis in de binnenstad van Nijmegen. Vandaaruit breidde hun expertise en faam alsmaar verder uit. Heel koi minnend Nederland en zelfs het buitenland kwam graag in hun winkel. Niet verwonderlijk dus dat die ook te klein werd. Bovendien hadden Rob en Jolanda nog uitbreidingswensen en die waren daar niet mogelijk. 

Ruim 20 jaar ervaring

Kyoto Koifarm werd Kyoto Koipaleis.

Ruim tien jaar gingen ze dan ook op zoek naar een plek waar dat wel kon en kwamen uit bij de bekende Kyoto Koifarm. Nederlands oudste Koifarm, internationaal bekend om zijn expertise en gerespecteerd dealer voor Japanners. Een belangrijke reputatie die Rob en Jolanda trouw zijn gebleven.

Vele trouwe en nieuw klanten vinden hun weg naar het Limburgse Merselo. Voor eerlijk en betrouwbaar advies over koi, vijverbouw en het aanleggen van zwembaden. Het kopen van de hoogste kwaliteit koi en koivoer of gewoon een gezellig praatje met Rob en Jolanda.

 

Meer weten over Kyoto Koipaleis?

Op zoek naar de mooiste kwaliteits koi? Wil je advies over het houden van koi en steur of het beste koivoer? Heb jij vragen over de aanleg en onderhoud van vijvers? Dan drinken Rob en Jolanda graag een kop koffie met je bij Kyoto Koipaleis. Zien we je snel?